Pages

kepenatanku berbaloi.....

xtau la knp...ak ase happy sgt22 ri ni..walaupn ak pnt sgt22 siapkn assigment iibe ni...ttbe jew ak ase dapat 1kekuatan masa buka ym ak td..xtau la npe..maybe orng yg ak tunggu22 muncul..huhuhuh..one of my frenz lor..ap la ak merepek ni..ak nk kongsi perasaan ni kat smua sb ak ase happy sgt22222....ALHAMDULILLAH

my life at cfs iium...

dah nk setahun tau ak kat iium...alhamduillah ak dapat lepas kn diri dengan segala ujian n ap22 jew la yg menimpa ak sepanjang tahun ni ak kat saneactually...ak pn xad idea sangat nk tulis tulis ap tau...sb kn bosan n bosan xtau nk wt ap...ak habis kan masa ak jap ni tulis gak la ap yg terlintas kat kepala ni tau...week depan bz la balik ak dengan segala macam pojek..maklumla budah archi..
haaa...ni la salah satu keje ak kalu bosan xtau nk wt ap..amek gambo...tah la..ble ak amek gambo ak ase happy jew tau...so sorry la ek kat kwn22 ak yg terpaksa jadi model xbergaji ni...heheh..dah jadi cam hobi tau ak amek gambo korang smua...heheh


ble pk bab mkn...ak ni simple jew...ala..senang citer ap depan mata ak makan jew..heheh...asalkn halal k..ag pn ak jarang nk mkn kat kafe slalu tapau jew..kalu ad masa ak mkn la kat kafe...2dah kira lepak lor kalu mkn kat kafe sb mst nk berjam2 la dok c2 sb ye jumpa kwn22 kn...



haa...ni la studio master ak...bro rafaei...2dia ngah tunjukkn skill dia potong buah..nk tau xknp buah2 2ad kat dalam studio kitorng??/sb ye...buah22 2kitorng beli la untuk dlukis...abes jew lukis trus jew mkn buah22 2...hehehe..2yg kat sebelah buah ad pensil warna...sb ye kitorng baru jew settel melukis...

mmmm...ni antara budak22 studio ak yg ad la masa ni...yg laen kemane tah...merayap kot...ag pn masa ni ari isnin so task xla byk sgt tau...tp ble nk menjelang waktu subbmit ad jew la yg xsiap la,xtdo la...hehehhe...2la budak archi...xtdo seminggu la selalu ye sb nk siapkn pojek...




buah ni jew la yg kne lukis n menjadi mangsa untuk kitorng mkn...tp yg kitorng plek...byk22 buah awat la lukis buah ni kn...hehehe





mmmm...ak kalu pi studio or class mang cam ni...mst nk amek gambo dlu...yela...nk simpan kat generasi akn datang tgk muka ak ni...hahahaha...mane la tau cucu22 nk tengok kan...heheh







haaa...ni la bez frenz ak...ina...dia ni teman sekoya ak tau..hehehebak kata orng kemane jew kitorang pi...mst bersama..senang kata ina dc2..ida pn dc2...hehehe...dia ni la slalu dengar cter22 n ap22 jew mst bersama tau...THANKZ INA COZ U WANT 2BE MY FRENZ...






maz???dia ni pn my frenz gak...heehe...dia ni same as ina..but sometime dia i plek ckit..heheh.xtau la nk cakap cm ne kn...heheh..tp tanpa kwn22 kat cfs 2...ak sowang22 jew kot...









mmm...actually..mcm2 ag ak nk cter...tp xtau nk cter cm ne kn...sb ye byk sgt222..ap22 kpd yg sudi kwn dengan ak...thankz sgt22...thn ni thun last ak kat cfs iium...thn depan ak ke main cam iium...yahooo...xsabo ta...2all my frenz...doakn kejayaan ak kat sni..smoga ak dapat menjadi urban planner yg berjaya....amin.....










bingkisan hati

SBNARYE..hati ak ni ngah xberapa nk tenang...npe ye...ak pn xbapa nk past...adkah tindakan ak lakukan sblm ni benar atau tidak..ak mang sgt22 buntu...tp ak kuatkan semngat n cekalkn hati ni untuk trus bertahan...
muka keriangan n senyuman mang slalu terpancar dlm diri ni...tp sbnarye tuhan jew yg tahu perasan hati ni...ak amat22 perlukan keyakinan n sokongan dari smua...ak xleh nk terlalu berserah sb kita sebagai manusia kne la slalu berusaha n byk2 kn berdoa kat Allah...

ak n dia??siapa dia??dia xlg kat ak..dia dah pi bersama yg laen..tp ak tabah kn hati ni..redo dengan ketentuan ye..ak sentiasa mendoakn kebahagiaan dia..walaupn ak tahu sekarang ni dia xbape nk bahagia dgn pengganti ak..kalu la ak bersabar dlu..mst smua ni xjadi..tp nasi dah jadi bubur..ak xleh la nk bersedih n mungkin ad hikmah dsebalik smua n..


ak masih punyai kwn2 yg sentiasa menyokong ak walaupn pada zahirye ak gembira tp batin ak menagis sentiasa..memikirkan segala yg telah terjadi..IDA KNE TABAH!!2la kata2 yg selalu ak ucapkan kat hati n diri ni...masih ramai ag yg menyayangi ak..ak tahu..dia pn masih ingatkan ak..tp ak xnk la kacu dia n penggantiku..tp ak yakin dia akn pulang kat ak ni



family!!!mereka la yg selalu bersama ak..walaupn ap yg jadi..family adalah yg pertama untuk ku..ak masih muda n byk ag yg perlu ak lakukan untuk trus berjaya...ap yg penting adalah..cita2 ku untuk menjadi PERANCANG BANDAR yg berjaya...2la cita22 ku..buat masa ni ak nk tumpukan sepenuh ye untuk study..n ak nk balas jasa ma n ayh ak..ak nk jadi cam abg n akak n jadi contoh untuk adk22..










ap22 pn..kpd sahabat22 renunglah hadis kat atas ni...smua orng mang melalukan kesilapan..tp jgn la kamu mengulangi ye ag..jadikan ia sejarah yg kamu xakn lakukan ye ag..n satu lagi pesanan untuk rakan2 yg berfikiran student uia kuar hny layak menjadi ustazah shaja...sila ubah la pemikiran anda tersebut kerana ia ye salah...






CINTA TERAKHIR

Kau Cinta pertamaku

Engkau cinta terakhirku

Tiada apa yang bisa menafikan kasih kita…
Kau ayu dimataku

Satu antara seribu

Tiada tara didunia…
Mungkin kan terputus di tengah jalan

Mungkin kan terlerai tanpa ikatan

Usah ragu dengan takdir…
Mungkin kitakan berbeza haluan

Berakhirnya cerita percintaan

Segalanya ditentukan Tuhan…

video

peers erodio cam2009 part 1....

ALhamdulillah syukur nikmat Allah...settel gak kem ni...bez tau...rugi xjoin..kem ni kalu nk tau jadi kat ALANG SENDAYU ,GOMBAK.4all inf..ni la kem 1st yg ak ikt sepanjang kat cfs ni..mang sgt22 bez n bez la..xtau nk cakap...

tengok je la muka budk2 ni..xleh blah..smua ceria semacam je kan..heheh...ap xye..pnt22 main..dapat la hadiah...plg memeranjatkan..group ak ni dapat group plg cemerlang(klakar ye)hahaah...xtau la tang mane cemerlang ye 2...heeheh

ni la muka junior22 yg antara ye ikt kem i..thankz my junoir sb nk ikt kem22 dgn akak22 n abg22 ni...hahahaha...ayat orng yg blur gler22 ni..heheh


haa,...dsebalik..tawa n suka...ad gak nilai n masa n amek gambo barang2 kesayangan ni..heheh...tanpa kamera n hp ni,...gler gak la ak kat sane...ap xye...walaupn kat tengah22 hhutan still leh ag tau...contact2 kwn..line pnuh...eh...lari tajuk ni...hehehe



pasangan bahagia???eh jgan salah anggap tau,..ni la ak n jdie..mane leh lekang dari kamera..kmane je ktorng pi mst la nk amek gambo...heheh..mmm..balik pasal kem kan..kem ni sangat2 la membina n mencabar...nk tau knap x???




sb ye...kat sini la ak kneal ramai orng...cam junior n senior2 pn gak la...kat sni gak ak ase ketenangan..atlah lm ak nantikan saat2 nk release tenision akhirnya dapat gak ak masa ni tau,..heheh..da la sblm pi kem ni mcm2 la pojek ke ak siap kan..ni kira kem balas dendam la tau..(dendam nk rehat)hehehe





belon oh belon...ap la plak cter dengan belon ni...ala...snang jew tau..ni la masa buli membuli...eh silap 2..ni la masa sukan neka...hehehe..tp ala22 explore race da...pnt la gak tp xbepeluh pn...



anak dara sape ni????







that me...heheheh









malam pertama kat kem yg pnuh dengan kenangan terindah









muka 22 pelapis peersssssss









thankz kwn22 sb nk pose n amek gambo...heheeh..ap2 pn nilai2 persahabatan ni penting dalam 1perhubungan 2nk jadi erat kn...heheh











merenung masa depan...masa depan yg xtau ap kesudahan ye...












dara2 pingitan..yg sedia berkorban untuk peersss...calon222










ap22 pn yg jadi..sepanjang kem ni mst akn tinggal kn kat kita semua memori yg terindah...mst ad antara kita yg berputik rasa syg msa kem ni..sape la tau kn...heheh...kem ni mang bez n tahniah kat smua komite sb jayakan kemni dengan jaya ye..even kita nanti dah berpecah pi kuantan n gombak masa main cam nanti...2bukan penghalang untuk kita smua bersatu hati n jiwa untuk wt kem cma ni lagi...>WE ARE FAMILY<

















thankz 2all my frenz!!!

mmm...mungkin smua tertanya22 sape la kan orng yg ak xabes222 bebelkn dari ri 2...but sorry maybe in this session i did not put all my frenz(peers)..thankz 4uall...sb sudi menjadi 1family...
al kisah bermula di satu aktiviti yg menarik n tergempak la kot...huhuh...segala2 ye alhamdulillah berjalan dengan lancar tau..alhamdulillah ap jew yg kitorang rancang berjalan dengan jaya nya...smua ni dengan izin Yang Maha Berkuasa

ni la arif...my partner 2induction...budak sarawak tau..agak la ramai yg minat...ak pn xtau sebab ap...sowie...hehhehheeh...tp ap22 pn thankz 4u coz we can handle our groupb together


anpa smua sahabat2 yg gempak ni..mungkin xjadi la segala yang dirancangkan...muka cam ap jew serius semacam..tp ati...Tuhan jew yg tahu kan...




muka ak lagi...2la jdie..my frenz..dia ni sama kos dengan ak...ap xye..stiap kali meting mst ak pi dengan dia..nk pi sowang??xtau la kn..tp dia mang bez...huhuhu


hi nadia...huhuhu..2plak nadia..budak dentis...bakal doktor gg upeye...heheh..dia ni pn sama cam jdie..peneman pi meting sama22 tau..tp dia ni slalu bz...heheh






haaa...ap la yg korang xcited 2??2la muka budak22 yg xleh jumpa kamera..asal kemane jew..sama la cam kitorng mst ad muka pny la...hehehe







NI LA MUKA PENYELAMAT PLENT BUMI...AYAT CAM AP JEW AN...HEHEHEH..ish22..korang ap2 mang cam 2kan...heheh





ha...2la hadi,pijul,pika....muka22 kepenatan la yg tersnap kat sni...hehehe..ap2 pn..ok la gak kan..sb syill masih ad masa nk amek gambo...heheh...








alamak...sape yg ayu ni??










ak xtau la ap motif bdak22 ni...heheh..mcm muka boikot pn ad









induction...induction...induction??

induction??????ap 2????2la persoalan yg sering enjadi tanda tanya kat budak2 1yr peers...huhuhu..peers???ap 2??
haaa..ni la masa nk promote ni...heheheh...walaupun peers ni dah lama kat cfs..tp semenjak kemunculan batch kami...ia menjadi semakin popular dlm kalangan student2 cfs...nk tau knp???sb ye...snang jew..ak pn xbape nk tau...hahaha

ok22..pasal induction ni mang gempak gler22 la ..ak ase la..ag bez darui induction yg kami pnah jalani dlu...huhh..2ari la aktiviti ni berjalan...alhamdulillah segalaye berjalan dengan lancar n dengan penuh kesungguhan kami jalankn aktiviti ni


masa first day induction ni...bedebar22 ase tau...maklum la 1time ni jadi fesi..ap2 pn enjoy n lepak je la kendalikan smua aktiviti yg dbagi 2...ak n arif bukan maen cuak ag 2...nk jalankan aktiviti dalam kumpulan..ap xnye..budak2 dlm group kitorng islamic gler22 tau..ble dah lama22 baru la tau budak2 ni sama je giler22 cam kitorng...hheh




haa..nk sebut pasal induction..ni la 3dara yg asik pi ne22 amek gambo..pendek kata..pi ne je lense kamera ak ni pi...mst la ad muka budak2 ni..mainboard la budak 2orng 2..jdie n nadia thankz 4yr pose...




ldk???ok la gak..walaupn kadang2 ak ase ngantuk(siPKN POJEK 2)..ngantuk ku berjaya ditangani dengan bergelak ketawa bersama2 temanku yg laen walaupn ak agak la sedih sebab xleh nk balik...wawawawawaawwawa..tp berbaloi tau pi aktiviti ni sebab leh la rapat kn ukhuwah n knal2 ngan junior...




serius in group???not in my dictinory lor...sb bd2 2cam ap jew..nk kata ak ni matured??plzz...not me...heheh..bdk2 group ak kata ak ni cm budak2 lor...huhuhu..ap xnye plek smacam jew ak ni..xmau la serius22 kan nati xla bez...huhhu







aduhai...walaupun jadi fesi untuk 2ari ni..ak ase cam jadi fesi untuk 2jam jew...cewahhh...ayat xblh blah...huhhu..msa ni la hubungan family peers ni jadi semakin erat tau..bak kata pepatah melayu..air yg dicincang xkn putus...sama la cam kitorang ni..walaupn laen22 kos tetap leh jadi 1 team yg bez







ha...mst korang tertanya2 mane group ak yg leh kata 'baek2'...eheh...2la muka diorng tau...agak la matang dari ak ni kan...heheh..budak2 group ak ad 11 orng smua ye..ble time explorace 2ak ase cam halu ank jkambing jalan jew...hahahah,...ish gurau jew la..








ak lg...huhuhu...ni la studio yg jadi mangsa untuk aktiviti explorace 2...studio mane kne drahsiakn...budak2 aed mst tau pny ni kat mane...heheh






fuyo...kerjasama untuk dapatkn getah yg macam ap jew 2ble jatuh..kalu nk tau ni la check point paling sengal tau..nk tau knp..sb ye dah 3kali kitorng pi kat area 2..tp orng yg jaga check point ni wt xtau jew..dengan xad sign board..pling xleh belah skali..ble ak n arif bleh lepak2 kat tempat 2 n sembang22 dengan budak222 yg mang jaga check point 2..pas 2slh sorang yg jaga 2..leh kata kat arif..'korang mang lambat pick up'..kitorng agak la plek dgn ayat 2..tp kitong xtau..ble nk 15 mint selidik pny selidik..mang sah la..kitorng ni kne ....








tutup mata??gelap...ak buta!!!ni la ayat2 budak2 ni masa kitorng wt aktiviti ala2 budak2 buta ni...heheh..sbnarye ni la cara nk tau group ni kerjasama ke x...mang kelakar gler22 tau..tengah22 panas terik ni..leh kitorng maen22 bd22 ni...heheh













pengalaman ni..mang menarik n akan ak ingat sampai ble222 tau..bez gler222..walaupn dalam kawasan CFS jew..knal dengan ramai orng 2yg penting gler22222













nk cari calon isteri n suami soleh???ni la masa ye..time mkn bua tembikat guna mulut n xleh pegang..nasib bek ak lari awal222..kalu xdengan ak222 sekali kne22222222...huhuhuhu...lariiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!











alahai...lemah lembut n sopan ye la budak2 ni kan..tapi ble time ni bukan maen ganas gle222 tau...ap xnye...tengok la tembikai yg sentengah 2..sekelip mata jew budak22 ni mk tau..group laen laki yg makna..tp group ak..pmpuan yg makan...heheh













perah dek perah..hahah.....ap2 tah la...ni la aktiviti markah fre22 jew dapat..huhuhu...matahari dah kat atas kepala..tp berkat kesabaran n ketabahan(XBLH BLAH)huhuhuu...kami berjaya abeskan smua check point tau..first group ni yg samapi...



















panas222222...mang panas sgt222...time ni dah tengahari...dah la ak xsarapan..lapor nk luncuh lak tau..tp ak xase pla bd22 2...heheheh..ish222 ayat cm ap da....bukn ayat2 cinta tau...huuhu









walaupun budak2 ni kne mkn timun,peria,petai n macam2 ag la dalam roti 2...diornag mantain je tau...huhuhu..leh kata nk ag lak 2...2tanda ye mang budak2 ni lapo...hahhah...xap la kan bukan selalu pn jadi cam ni...heheh...skli seumor idup tau...kita life kne la epi...epi2 pn jagan sampai jadi perampas hak orng tau...ops!!!tkt ad lak yg terasa...heheheh















ap22 pn...thankz 4all...sb bagi pluang kat ak jadi fesi...heheh..bez tauu..ni la pengalaman ak yg pling indah sekali...ak xkn lupakan..u all la yg terbaek..we are family....heheh..hope smua epi2 jew n ingat segala pengalaman yg terindah ni sampai ble22.walaupn ak time ni sedih(baru pas Clash) 2bukan halangan untuk ak truskan hidup..i still have frenz...