Pages

Kalau Saya dapat RM300




wah..aku join contest la!!first time nie..haaa..korang nak tahu..ni milik seorang wanita yang cantik menawan bernama Safra Shukry .dia owner kepada blog I Need To Blog MySelf.heheheh..aku kira baru follow la blog dia ni...first tiMEjejak sana..aku nampak gambar BABY yang sangat CUTE!rupanya anak kesayangan dia..comel2..ok2..back to our busines..balik semula ketajuk HANGAT kita tadi...KALAU SAYA DAPAT RM300...wah2..siapa tak nak duit..saya..awak..kamu..dia..semua nak!!meh terjah bawah ni..apa yang aku akan buat kalau dapat duit tu..

1.NAK BELI LANGSIR RUMAH
langsir??bukan MAK JAHIT SETIAP TAHUN KE LANGSIR tu??ala..aku nak buat kelainan cikit..aku xmo bagi mak or ayah beli langsir tahun ni..a
ku nak pilih sendiri..haa..style kan..untuk pengetahuan sis safra mak saya ni BUKAN TUKANG JAHIT!tapi RETI lah jahit2 ni..happy je bila tengok mak excited JAHIT LANGSIR..sebagai contoh..langir kat atas tu..dengan penuh BANGGA nya..nak cakap MAK aku lah yang jahit..macam2 lagi design ada..so mai ar datang rum
ah..nak la belikan KAIN LANGSIR BARU..so..dengan PENUH EXCITED juga..tahun ni NUR HAIDA HASSAN..nak belikan LANGSIR baru!
2.BAIKI LAPTOP KESAYANGAN
ala..beli jelah laptop baru..bukan mahalpun sekarang ni..tulah ayat yg selalu kawan2 aku cakap..tapi..aku sayang gila lah nk tukar laptop baru..bukan aku kedekut..tapi laptop yg ada sekarang ni kan..hadiah dari ABANG aku!!dia balik je dari AUSTRALIA..masa dia abes belajar dulu..dia hadiahkan dekat aku..katanya..hadiah keputusan
SPM aku...PADAHAL XLA CEMERLANGMANA..alhamdulillah dengan pemberian abang aku tu..laptop aku tu ada masalah dengan wireless card dia..sekarang ni pun..nasib baik aku cuti sem..so pinjamakak punyalah..SAYANG GILAkat LAPTOP tu...
3.BAYAR SAMAN!
saman???saman PDRM??EH..xla..bukan2..saman UIA lah!!bukan tak mampu nak bayar..tapi..duit aku tu ada benda lain kena dahuluk
an kena beli..waa..sedih tau..satu saman RM50..kalau dah 3???kiralah..aku memang susah kena saman..tapi bila dah kena..nah kau!!terus tiga..mang cikitlah nasib diri ni..apakan daya...WAJIBlah kiranya membayarnya..sedih2..tengoklah gambar atas tu..2lah rupa saman yg sangat TERBAIK!
my luv putih..yang hilang...

4.BELI KUCING DAN IKAN BARU
Walaupun mak dan ayah kata xpayah dah bela KUCING..aku nak juga bela lagi..aku nak cari penganti PUTIH DAN KOKO..sunyi gila bila diorang xad..macam pelik je kan ayat atas tu..BELI IKAN DAN KUCING..aku memang suka kucing dan ikan..kalau xpercaya..tengok gambar tu..selalu haiwan2 ni lah peneman bila aku sedih..sampai ada yg kata AKU PELIK..sebab apa??sebab aku pergi cakap dengan bintang n pokok2..KORANG FIKIR DIORANG TAK FAHAM KE??diorang sangat faham tau...bila kucing aku mati..sedih sangat2..sebab xad TEMAN MAIN2..hahahah..nak tambah koleksi ikan2 dalam kolam kesayangan ayah aku tu..nanti sis datang rumah..mailah tengok ikan2 dengan penuh gembiranya berenang2 k..

5.BELI MP3 OR MP4
haaa...ni bukan untuk aku...tapi untuk adik kesayangan aku la..dia punya buzday hari tu..aku janji nak belikan..tapi..sorry lah dik..akakmu ini time2 tu tengah banyak projek..so kenalah tangguhkan pembelian itu...so...dengan harapan..bila aku menang contest ni..dapatlah kiranya aku capaikan niat dan hajat dan cita2 adik aku tu..SAYANG ADIK BABE...disamping hadiah buzday..aku hadiah kan juga benda tu..sebab RESULT SPM dia GEMPAK dan BERJAYA MELANGKAH KAKI KE UITM...

Aku rasa..tu je la kot untuk entry contest ni..KALAU SAYA DAPAT RM300..harap2..boleh lah aku menang contest nie..UNTUNG2...bolehlah hajat2 teramat diidamkan dapat dilaksanakan dan sudah pasti akan sedekahkan sikit duit ni dekat surau dekat rumah aku ni...=)

kawan2..yang selamat ditag



10 comments:

alif haris said...

haha .. yg penting lappy tu bukak fb .. hihi :D

idaida0504 said...

hahahah...tau xpe!itu wajib kena tengok..lecturer sk bagi assigment kat sane

alif haris said...

ouh yeke .. lect bg assignment kt fb ??

idaida0504 said...

yes!kadang2 la...selalu kalau nk discuss pun guna fb...huhuhu

mira said...

cakap kalau dapat RM300 nak belanja aku..xda dlm list pun..ggrgrggrr..

idaida0504 said...

insyaAllah..akan diusahakan..huhuhu

fiey said...

pagad uia mmg suke saman org!! tamalu puye pagad!!huhuhu..

idaida0504 said...

hahaha..tau xpe!sangat suka saman orang...sedih!

SafSafRaRa said...

salam dear, terima kasih sbb sudi join contest ni =D

idaida0504 said...

salam..thnkz sis...=)