Pages

SAYA HARAP AWAK TAHU SAYA MASIH SAYANGKAN AWAK..


'saya...errr...'...xjadilah msj...agak2 apa sambungan msj diatas tu??saya nak makan???saya nak tidur??cuba fikir2...apa sambungan ye tu???ok...fikir 10 saat...(sambungan ala2 jiwang sikit)...ok..masa anda tamat....hahahah...sambungan ye...mudah sahaja...tengok tajuk pun tahu!SAYA HARAP AWAK TAHU SAYA MASIH SAYANGKAN AWAK...eh...kenapa sambungan ye macam tu???

pernah tak rasa patah hati..hati disakiti sehigga anda rasa dunia ni gelap je???ala..senang cakap...PUTUS CINTA...wah2...tak habis2 cik ida ni nak sentuh pasal benda tu kan...tak ada benda lain ke??aku...bukan apa..just nak bagi pendapat yang lama dah terpendam ni...sehingga rasa nak MELETUP MACAM BOM!!!korang mesti pernah nak hantar sms macam tu kan dekat someone yang pernah bertahta dihati korang.chewaaahhh..kalau yang tengah2 bahagia tu..aku tak kisah pun nak bagi msj macam tu...sebab msj MACAM ITU WAJIB korang bagikan setiap hari...MISS U B..LUV U B...apa2 lagi entah...fikir2 sendiri...

yang menjadi masalah ye sekarang...orang yang dah clash..lagi2 kalau clash sebab insan ke-3...TAK PAYAH KOT MSJ MACAM DIATAS NI...aku tak rasa orang tu ingat kat korang pun...entah2..diaorang tengah HAPPY2!DIA TAK ADA PERASAAN DEKAT KORANG PUN...SEBAB TU DIA TINGGALKAN...tak payah gatai2 tangan msj kata...'SAYA HARAP AWAK TAHU SAYA MASIH SAYANGKAN AWAK..."

kdg2 kita tdk mghagai cinta...knp??
sbb,kta blum mrsai khlngan dia...
kdg2 kita rsai cinta dia,tp msih tak percaya,kenapa??
sebab... kita selalu fikir negatif ttg dia..
kdg2 kita tak sedar hati kita btl2 mnyayangi dia,knp??
sbb,kita tnjuk ego tak nk mngalah..
hargailah org yg sygkn kita..
sbb kita akan mncarinya bila dia sudah tiada di sisi lagi..
sesal pun sudah tiada guna... ♥


24 comments:

Freaky said...

biasanya kalau clash, freaky x layan terus dah ex tu.. nak lupa 100%

idaida0504 said...

ada gak yang jenis macam saya cakap tu...ish2...sabar je la kan

SoLy SoLicious said...

sabar ye awak....
xde mknenye smue tuh..boleh lak nk maen tarik2 tali

idaida0504 said...

tqhu xpe..main tarik2 tali...xmau2 cam 2..xelok kan

PrieaN said...

waaaaaaa terharulah saye...musti bersbarlah tu sist...semngat ye...saya sorong2 semngat dari indonesia...

idaida0504 said...

yeee..mst semangat....ni ayat semngat untuk kawan2..=)

aku_azreen said...

JIWANG SEH!!

Haslinda Ariffin said...

sgt ssh nak lupakan org yang kt sygkn n cintakn..
sy ambil masa yg lama nak buka pintu hati ini dan lepaskn dia..
dr umo 17 n now da 22...
perasaan sy kat dia dah semakin pudar..n i thought dah xde..
rupa2.ya msh ade wpon skit n now we're ggod friends..
dlu..sy pernah ckp kt diri sy..sy akn tggu dia n ttp pintu hati sy utk dia..then Ustazah sy kat UiTM Segamat ckp..xelok ckp begitu..since tu sy tarik blk kata2 itu..tp msh blom lg jumpa yg sygkn sy betul2 seperti sy sygkn dia..
and sy pgg kata2 kwn2 sy yg bg sy smgt waktu sy down giler dlu.. "lambat atau cepat..kalau dia mmg jodoh kt,dia akan kembali kpd kita"..
sy xlah harap sgt yg dia akan kembali kpd sy..n hub kami akn jd seperti dlu..skang ni pon kwn2 gitu jer...tp hati sy tetap terbuka utk mereka yg benar2 ikhlas syg dan cintakn sy..sbb sekali sy dah syg seseorang tu..sy benar2 akn sygkn dia n setia pada dia.. :))
and Allah xakan uji hambaNya kalau hambaNya itu tak kuat..

idaida0504 said...

betul tu..apa2 pun..sabar je lah k...semua yang berlaku ni...adalah ujian..sebelum Allah berikan orang yg betul...Dia akan berikan orang yg salah..sebab nak uji kita

Azyan said...

the best way to hold on to something is to let go.teehee,curi quote spa ntah :D
mlm2 jiwang plak.hehe

idaida0504 said...

hahahah...xsalah jiwang2 malam2 ni..heheheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mmg amat sukar utk melupakan insan yg pernah bertahkta dihati kita..semua ini ujian dariNYA..
mungkin juga ada hikmah disebaliknya..

KertasWarnaMerah said...

hadoi..kena batang idung teman...hm..miss her..

”cepat datang ke blog saya pulak!!!”

ika said...

i think we have to move on n forget about the past! mmg susah but kalau ada org ke-3 punya pasal plz let him go...sy suka ayat haslinda kat ats nie "lambat atau cepat..kalau dia mmg jodoh kt,dia akan kembali kpd kita"...so just let him go n biar Allah aturkan apa yang terbaik tuk kta...

idaida0504 said...

betul apa yang awk cakap tu...semua yg saya tulis tu..khas untuk my frenz...dia patah hati terus sangat

ika said...

ckp kat kawan xpayah patah haty sngt! sy pun baru alami mende nie n sy rse okeep je xdesi dia...xmati pun...so just tabahkan hati je k...^^,

idaida0504 said...

tulah pasal...relax jelah kan...yes..ketabahan hati ini penting kan=)

misyamissyou said...

lupekan je..xyah nak hntr mesej cm tu..ni mcm like like kat fb je..hehee

idaida0504 said...

hahahha...beh kurang je macam like2 kat fb tu...tapi...dalam realiti...ramai yg macam ni..hahahah

izyan dzuL said...

nicee..blog kamu cntek..n sy da follow kamu ;)

idaida0504 said...

thnkz sis!

Anonymous said...

yup..mmg btol. i likeee

Anonymous said...

mmg ssh utk kte lupekan org yg pnah hdr dlm hpd kite..wpun dah clash, kite still lg igt kat die..tipulah kalo lgsg xigt..tp yg sbnrya si die xigt kite pon..kan dah ade org bru..tp percaye lah, si dia akn rsa spt yg kite rsa stlh die khlgn org yg yg die btol2 syg...

Anonymous said...

Kenapa lelaki suka mempermainkan perasaan perempuan, sebelum dapat kemain lagi tapi bila dah dapat da bersama 3 tahun dia buang macam tu saja. Kalau sayang kenapa sanggup biarkan perempuan itu macam dah tak bharga lagi? Sanggup biarkan air mata perempuan itu mngalir tanpa perasan belas kasihan. itu ke dianamakan sayang?