Pages

KAMU,SAYA,DIA...KAKI TIDUR????

WAHH..tidur je keje ko ea!!ayat slalu kita dengar kn..tapi biar la..dah hobi kita kan..ermm..bila dalam kelas pun keje nak tidur gak!eh..mana boleh fokus babe..nanti korang tertinggal ilmu yang lecturer nak bagi kat depan tu.lagi2 SUBJEK YANG KORANG XMINAT..memang senang gila lah nk MENGANTUK.macam mana nak hilangkan habit nie??dah macam sebati la kat diri ni..haa..sini caraye nak hilangkan NGANTUK DALAM KELAS...insyaAllah kalau korang follow..mesti berjaya dengan jayanya...
1.BUAT2 TANYA SOALAN KAT LECTURER
EH...soalan tu aku dah tahu...xpe2..kor
ang tanya je..xsalah pun kan..mana lah tau..apa yg korang faham lain..yang lecturer jawab lain..korang NGANTUK kan..yeye je korang tahu semua benda..hahaha..bak kata orang tua2..MALU BERTANYA SESAT JALAN..korang bangun la dengan sopan..dan tanya..sebagai contoh..'bro..apa maksud site back?'..kadang2 ada kawan korang tu..yang sebenarnya tak tahu..tapi malu..so..kira korang dah selamatkan kawan dan bagi ilmu baru kat semua...dalam masa yang sama..korang punya ngantuk mesti hilang..sebab masa tu lecturer FOKUS kat koraang..

2.CARI KAWAN KORANG YANG MENGANTUK
HAA..KO NAK SURUH AKU TIDUR DENGAN DIA KE???eh..xla..bukan2..bila korang pandang kawan korang yg tidur macam2 style tu..mesti korang akan rasa nak gelak..tapi..JANGAN GELAK KUAT2..DALAM HATI JE...kalau macam aku..memang suka tengok orang mengantuk ni...sebab demi nak COVER LINE dari KANTOI kat lecturer yang diaorang tidur.macam2 STYLE telah TERCIPTA!!..hahahah..mesti korang ada pengalaman sendiri kan...
3.CIPTA SEBUAH BUKU CONTENG
eh...membazirlah..xelok la conteng2 nie..ala..aku bukan suruh korang conteng semua buku pun..jz..sediakan satu buku khas untuk CONTENG2 je..hahaha..macam BUDAK2KAN..tapi xpun sebenarnya..kadang2 ada jenis lecturer mengajar kat depan..LAJU MACAM JET..dan buatkan korang xsempat nak salin pun..so mesti last2 buku note korang tu akan terconteng dengan sendiriye..xkira lah dengan PEN or AIR LIUR BASI..eeuuu..macam peta..hahahah..kalau aku..memang WAJIB bawa buku CONTENG tu ke KELAS...hahahah..buku tu dah macam PEKASAM..penuh dengan coretan ak..
4.BERDIRI DALAM KELAS
EH...BERDIRI??xmolah PENATLAH...haa..bila penatkan..kita berdiri..kita akan lebih FOKUS..sebab apa??sebab kita lebih tinggi dari semua..BILA DUDUK..korang bukan ye duk depan pun kan..pastinya duduk BELAKANG..jadi..bila dah tak nampak..maka MENGANTUKLAH JADINYA...ada lecturer aku ni..selalu kata 'kalau kamu MENGANTUK..lebih baik kamu berdiri..sekurangnya otot2 kamu tu bergerak sikit..'.

5.BASUH MUKA
aku pasti..semua orang mesti cuci muka kalau mengantuk..tapi kalau korang MENGANTUK TAHAP MAKSIMA..basuh SEJUTA BESIN AIR PUN TAK PASTI LAGI KORANG AKAN SEGAR BUGAR...so..aku rasa cara basuh2 muka ni sesuai kalau ngantuk cikit2 je la kot..huhuhuhu
6.CUBIT2 KAWAN
YANG PASTI..mesti korang semua penah buat cara ni..cubit kawan sebelah...lempang2 kawan..bila kita sakit..kita akan segar secara tiba2..kira macam terkejut lah..tapi..JAGA2 SEBAB JANGAN CUBIT ORANG YANG ADA SAKIT JANTUNG!!sebab nanti kalau dia TERKEJUT..tiba2 sakit dia mai..xke korang SUSAH??

untuk kali nie..tu je la aku dapat share dengan korang semua...mesti korang semua ada macam2 cara lagikan nak hilangkan ngantuk...so..boleh la share dengan ak dan lain2..

8 comments:

Mrs.PaPaDom said...

hey..nurul selalu buat. yg gelak-gelakkan kawan lain ngantuk,main conteng-conteng n cubit peha kengkawan. ada lagi satu! main urut2 tangan,jari-jari. lawak! miss that moments. :')

idaida0504 said...

hahahahah...zaman belajar nie la buat semua tu kan...tapi mang benda2 yg kita buat tu xjadi gak ilang ngantuk

kaizen said...

idea paling best ialah LEMPANG KAWAN......hehehe

*dr tdo kt klas bek tdo kat bilik...i mean ponteng trus...

idaida0504 said...

hahahaha...LEMPANG KAWAN...selalu gak buat..huhuhuhu...ponteng?wah2..kadang2 masa pi class kita ok je..tapi bila setengah jam je mula lectur..mula la ngantuk

Khairil said...

teringat dulu2 tertidur dalam kelas kena baling pemadam papan hitam dgn cikgu ...

idaida0504 said...

hahahaha...tau xpe..kapur pun kena baling gak..tapi bila masuk u ni...pistol air kene

hazirah cw said...

pernah sekali main cuit2 dgn kwn bwh meja..rupa-rupanya cikgu nmpk..dy x marah, tapi gelak cover2..nk kawal ketrampilan kot, ho3~

idaida0504 said...

hahahaha..biasalah tu..dia nk marah pun..dia tau kita ngantuk..heheh