Pages

SHARING IS CARING...CARING IS????

wah2...sukakan guna perkataan tu...hehehhe...SHARING IS CARING...CARING IS????...tuing2...tak ingat pula tiba2 sambungan ye apa...cuba
fikir....15saat......haaaa...ingat!!!sambungan ye...ok2..sambungan ye apa?????

SHARING IS CARING...CARING IS LOVING...

eh...CARING IS LOVING...kenapa aku cakap macam ni???sebab........memang sambungan asalnya macam ni..hahahha...ok2...serius sikit...loving sebab...bila kita dah shre or kongsi segalanya dekat kawan kita...mesti kita akan terbit rasa SAYANG dekat kawan tu...SAYANG SEBAHGAI KAWAN(kalau lebih tak salah pun)..sebab apa aku cakap macam ni???sebab bila kita share suka duka..rahsia..mesti kita akan care orang tu...jaga segalanya pasal orang tu..kire xnak sakitkan hati orang tulah...loving tu datang secara diam2...tanpa korang sedar...mungkin sebab terlebih care kot..heheh

tak tahu..tak kenal..tak mencuba mendekati..maka tak CINTA kan..maksudnya..kita perlukan seorang atau lebih ramai kawan...sebab...korang perlukan orang2 yang rapat selain FAMILY untuk kongsi masalah korang...kongsi KEGEMBIRAAN...kongsi KEMARAHAN...bila tak insan2 yang dapat share masalah...mesti rasa berat je kepala ni..macam ada BATU BESAR kat atas KEPALA korang tu...sebab punca...BERAT MULUT nak cakap...

1.SAHABAT SENTIASA ADA MASA KITA SUSAH
2.SAHABAT SENTIASA SOKONG SEGALA NIAT BAIK KITA
3.SAHABAT SENTIASA DENGAR LUAHAN HATI KITA
4.SAHABAT SENTIASA MARAH KITA...UNTUK KEBAIKAN JE
5.SAHABAT SENTIASA TEGUR DAN NASIHAT KEBURUKKAN KITA
6.SAHABAT TAK PERNAH UNGKIR JANJI
7.SAHABAT TAK PERNAH IRI HATI...



4 comments:

kakyon said...

setuju sangat..nilai seorang sahabat.

idaida0504 said...

hhehehe..sahabat sejati...susah dicari

amna said...

persahabatan ibarat tali yang mengantung diri. sekali terjerat padah jadinya.. so, sama2 kita jaga persahabatn yang terbina selama ni..

p/s:terima mereka seadanya *ingtn utk cik amna juge :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

betul..sahabat sejati sukar dicari.. ;)