Pages

ORANG DULU vs ORANG SEKARANG BERCINTA

SEKARANG ni...musim2 cuti sekolah kan...BANYAK PULA JEMPUTAN KAWIN..wah2..meriah semua nya...my bro pun kawin hujung bulan ni...BACK TO OUR STORY...ORANG DULU vs ORANG SEKARANG BERCINTA...wah2..banyak perbezaan antara orang sekrang dan orang zaman dulu bercinta..mesti korang semua dah tahukan perbezaannya..tapi..kepada yang tak tahu..jom sini aku share sikit2 pasal PERBEZAAN:

1.ORANG DULU BERCINTA SELEPAS KAHWIN DAN ORANG SEKARANG BERCINTA SEBELUM KAHWIN
orang dulu jodoh semestinya jodoh ditentukan oleh IBUBAPA..jaranglah orang sekarang ni jodoh diaturkan oleh IBUBAPA.kalau ada pun..dalam DRAMA DEKAT TV tu lah...heheheh..bercinta selepas kahwin ni..ada banyak kelebihanya...tak kenal..maka xcintakan..masa lepas kahwin baru nak kenal2..alo2..so sweet!..bila dah bercinta dulu sebelum kahwin..mesti banyak benda kita dah share..kadang2 ada yang busan sebab semua benda dah tahu..ish2..jangan lah busan2..dah kahwin kot..heehhe.

2.ORANG DULU BERCINTA GUNA SURAT DAN ORANG SEKARANG BERCINTA GUNA SIBER
zaman dulu2 mana ada internt..so..gunalah surat ni untuk berhubung..nah kau!letak BEDAK bagi wangi..bila bukak..penuh bertabur bedak2 ni..kalau tulis guna surat..segala macam jenis ayat puitis keluar..tapikan..kalau orang sekarang ni..bercinta dekat YM..FACEBOOK..SKYPE..BLOG(eh..ada ke??)..sekali klik je..sampai dah isi hati yang korang nak sampaikan tu..beza dengan orang dulu..berhari2 lah nak tunggu surat tu sampai..kalau duduk sebelah2 rumah ok gak..tapi..kalau dok jauh????sampai 300km jauhnya..sudah semestinya BERHARI2 NAK SAMPAI!wah2...cekal sungguh

3.ORANG DULU BERCINTA BERGAYUT DEKAT TELEPON AWAM DAN ORANG SEKARANG BERCITA BERGAYUT DEKAT HP SENDIRI
haa.. zaman dulu2 hp tengah MAHAL..yang adapun..HP BESAR GEDABAK MACAM BOTOL AIR..masa zaman dulu..hp xlah popular macam sekarang ni..ramai yang pilih bergayut dekat public phone..wah2 sanggup beratur panjang2 demi nak bergayut bersama yang tersayang..simpan duit syiling banyak2..samapi koyak poket tu..tapi..zaman sekarng ni..ada HP sendiri...siapa tak ada tu..kira macam PELIK lah..bila bergayut dekat hp sendiri..memanglah tersangat lama..tak cukup dengan tu..SMS pun mesti dihantar..WAJIB!..kalau tidak..mesti hidup rasa kurang untuk orang2 ynag bercinta ni

WAH2..KORANG semua mesti tahukan style2 orang dulu dan orang sekarang bercinta..meh2 korang semua share pengalaman dengan aku...SHARING IS CARING..CARING IS LOVING..IT'S ALL ABOUT LOVE..

2 comments:

rara pinkmafia said...

dunia dh maju.zaman dh berubah.eh eh.terbalik.hehehe.dh moden sgt dh skrg ni.

idaida0504 said...

heheheh..tahu tak pe..macam2 cara ad